Simulatorgolf

Simulatorgolf är en idrott som vuxit enormt i popularitet under de senaste åren!

Sverige är näst efter Sydkorea den golfsimulatortätaste marknaden i världen och med från och med år 2023 så kan man även titulera sig svensk mästare i simulatorgolf. Marknaden är uppskattad till att omsätta 15 miljarder kronor år 2022 och sedan fortsätta växa med cirka 10% årligen. 

simulatorgolf
Spela simulatorgolf med dina vänner eller tävla om att bli svensk mästare!

Simulatorgolf spelas inomhus där spelarna slår mot en skärm och slagen registreras av ett lasersystem. Simulatorgolf är väldigt publikvänlig då du som åskådare får flyga med bollen, istället för att behöva förflytta dig fysiskt mellan banans hål. Läs mer om att tävla i simulatorgolf här.

En golfsimulator är en fantastisk innovation som tar golfupplevelsen till en helt ny nivå. Genom att kombinera avancerad teknik med sportens precision och skönhet kan spelare nu njuta av golfens spännande utmaningar oavsett vädret eller årstiden.

En golfsimulator är en virtuell miljö som återskapar verkliga golfbanor och ger spelarna möjlighet att träna och spela golf inomhus. Det är som att ha en golfbana i sitt eget hem eller i ett speciellt utrymme avsett för simuleringen. Genom användning av avancerad bild- och sensorteknik ger simulatorn spelaren en realistisk upplevelse.

Den viktigaste komponenten i en golfsimulator är en stor projicerad skärm eller ett högupplöst display-system. När spelaren står framför skärmen projiceras en virtuell golfbana som ser ut och känns som den verkliga saken. Spelaren kan se fairways, bunkrar, vattenhinder och de vackra omgivningarna precis som om de vore på en riktig golfbana.

För att interagera med simuleringen använder spelaren sina egna klubbor och en speciell sensorplatta eller golvmatta. Sensorn registrerar klubbornas rörelse och överför den till simuleringen, vilket gör att spelaren kan slå bollen och se den flyga i realtid på skärmen. Sensorerna är så exakta att de kan mäta bollens hastighet, vinkel, spin och mycket mer, vilket ger spelaren detaljerad feedback om deras slag.

En annan viktig del av golfsimulatorn är den avancerade programvaran som styr simuleringen. Den erbjuder olika spellägen, inklusive träningsövningar, tävlingar mot datorstyrda spelare eller till och med online-spel mot andra golfentusiaster runt om i världen. Programvaran kan också spela upp statistik och analysera spelarens prestationer för att hjälpa dem att förbättra sina färdigheter.

En golfsimulator är inte bara ett fantastiskt verktyg för att träna och förbättra golfsvingar och teknik. Den är också en underhållande och social aktivitet som kan njutas av vänner och familj. Man kan bjuda in sina vänner för en virtuell golfrunda eller arrangera tävlingar och evenemang inomhus.

Sammanfattningsvis erbjuder en golfsimulator golfentusiaster möjligheten att spela sin favoritsport när som helst och var som helst. Med realistisk grafik, exakt sensorteknik och många spelmöjligheter är golfsimulatorn en imponerande innovation som tar golfupplevelsen till en helt ny nivå.

Spela golf året runt!

För dig som vill spela simulatorgolf så finns det anläggningar där simulatorspel över hela Sverige. Du hittar golfsimulatorer hos många golfklubbar men även hos renodlade golfsimulatoranläggningar. Det finns även golfsimulatorer hos padelhallar, hotell, restauranger med mera. Du bokar din speltid enkelt med hjälp av appar som Sweetspot.

Det finns flera olika typer av system för att spela simulatorgolf. Mest känt i Sverige är TrackMan som även är det system där man kan tävla i att bli svensk mästare. Läs mer om TrackMan här.

Simulatorgolf kom-igång!

För att sätta upp en simulatoranläggning behöver du en lokal som är cirka 5 meter bred och cirka 6-7 meter lång samt en takhöjd som gärna är högre än 3 meter. Du behöver sedan välja det system som du vill använda (exempelvis TrackMan 4, GCQuad, GCHawk, Flightscope eller SimWay) och den kringutrustning som krävs (duk, projektor, dator, kontrollskärm, slagmatta, etc.). Komplettera med ett bokningssystem från Sweetspot för att göra det enkelt att boka, betala och få tillgång till anläggningen.

Kontakta oss för en komplett offert med installation, systemtest och utbildning.

Kontakta oss genom att använda formuläret nedan eller ring på telefonnummer 0721-919127.