Support

Här har vi samlat information för dig som behöver hjälp med din simulator. Om informationen nedan fortfarande inte hjälper dig så kan du kontakta oss genom formuläret nedan.

FAQ simulatorgolf

Nedan har vi listat vanliga frågor och svar för både att installera och driftsätta en golfsimulator.

Förberedelser

Fråga: Hur stor skall en simulatorbox vara?
Svar: Storleken på boxen beror lite på vilken produkt ni använder. Vi rekommenderar att gärna ha 5 meter i bredd (eller åtminstone 4 meter), 7 meter i längd (eller åtminstone 6 meter) och >3 meter i takhöjd.

Fråga: Hur viktigt är det att en projektor har många ANSI Lumen?
Svar: Ju mer ljusstark (ANSI Lumen) en projektor är desto bättre bild blir det i din simulatorupplevelse. Det påverkar även hur stor bild du kan projicera med bibehållen kvalitet.

Fråga: Vilket är det vanligaste formatet att projicera i?
Svar: Det vanligaste formatet är 16:10. Andra format är 16:9 eller 4:3.

Fråga: Varför skall jag ha en laserprojektor?
Svar: Det handlar både om ekonomi och prestanda. Vi använder laserprojektorer från Epson. De projektorer vi säljer håller cirka 20.000 timmar. Vilket är cirka 15-20 gånger en projektor med lampa. En laserprojektor startar även omedelbart när den slås på till skillnad från en projektor med lampa som behöver värma upp.

Installation

Fråga: Hur högt skall jag sätta min projektor.
Svar: Projektorn bör vanligtvis sitta på cirka 3,5 meters höjd. Genom att sätta projektorn högre upp undviker du att sådant som är framför projektorn (alltså exempelvis du som spelar) resulterar i skuggor på duken. Det är även viktigt att projektorn monteras utanför din slagradie. Det är extra viktigt för dig som använder en kortskjutande projektor som riskerar att hamna relativt nära slagmattan.

Fråga: Hur skall jag sätta upp min slagduk.
Svar: Börja med att lägga ut någonting på golvet som skyddar duken från att bli smutsig. Exempelvis papper, plast, eller annat täckmaterial. Fäst sedan duken nedifrån och uppåt. Dukens nedre kant skall ligga mot golvet. Avsluta med att fästa i ramens övre del och reglera höjden så duken ligger mot golvet men inte mer än så.

Fråga: Varför får jag inte någon bild på min kontrollskärm?
Svar: det vanligaste felet är att kabeln inte sitter i displayporten på grafikkortet utan i displayporten på moderkortet. Detta gör att du inte får någon bild.
Andra problem kan vara att kabeln är trasig eller att monitorn inte har ström.

Fråga: Varför får jag bild på min kontrollskärm men ”touch” fungerar inte?
Svar: För att kontrollskärmen skall fungera korrekt behövs en HDMI kabel för bild och en USB kabel för touch.

Fråga: Varför måste det vara distans mellan vägg och duk?
Svar: När bollen träffar duken så behöver det vara minst 30cm avstånd mellan duk och vägg för att bollen inte skall träffa väggen.

Driftsfrågor

Fråga: Jag har en TrackMan 4 där det hela tiden blir en fördröjning från det att jag slår till bollen till det att data presenteras.
Svar: En TrackMan 4 behöver startas om regelbundet. Försök att ha som rutin att starta om den varje vecka för att optimera prestanda.

Fråga: Jag får ett felmeddelande där det står ”failed to start simulator”.
Svar: Detta felmeddelande beror antagligen på att din TrackMan 4 inte kan ansluta till Internet. Kontrollera att det inte är ett anti-virusprogam eller brandvägg som blockerar din TrackMan 4 från att komma ut på Internet.

Fråga: Skall det vara ljust eller mörkt i rummet?
Svar: En TrackMan 4 behöver ljus för att kunna hämta in all bollens data på bästa sätt. Gärna 700-800 lux. Däremot är det bra om det är mörkt i övrigt i rummet eftersom det ger bättre skärpa i projiceringen och förhöjer simulatorupplevelsen.

Fråga: Allting är kopplat rätt men det blir inte någon bild på projektorn?
Svar: Det vanligaste felet är att HDMI kabeln mellan dator och projektorn är för lång och att signalen därför inte når fram. Byt till en kortare kabel eller använde en signalförstärkare. Om möjligt så undvik att använda en kabel som är längre än tio meter.

Fråga: Behöver man speciella golfbollar för simulatorgolf?
Svar: För att få bästa möjliga resultat rekommenderar vi RCT* bollar från Titleist som är producerade för simulatorgolf. Självklart kan man använda även andra bollar. Undvik dock bollar med stora logotyper och framförallt använd inte bollar som använts på en driving range och kan ha smuts som sliter på slagduken.
*RCT Radar Capture Technology.

Kontakta oss

Använd formuläret nedan för att kontakta oss om ett problem.